top of page

ÅKE ENSAM

åke.png

ÅKE ENSAM är Per Berglunds alter ego. Åke Ensam dök upp redan 1993 och uttryckte djupa andliga insikter som Per hade fått ur sitt möte med En kurs i mirakler. 2014 vaknade Åke Ensam till liv igen som Per Berglunds protest mot vansinnigheter i samhället. 

Låten Karma uttrycker en insikt i hur lätt man kan förstöra allt som är väsentligt i livet, bara för att man uppenbarligen är född som en idiot. Denna insikt gör dock inte situationen bättre, snarare värre. Typ. Det är Per Berglund som sjunger och spelar alla instrument.

ÅKE EKIM

mq2.webp

ÅKE EKIM är en karaktär som föddes ur en idé: “Hur skulle det vara om man alltid bara sa sanningen utan att filtrera den för att inte stöta sig med folks egon?” Jag (Per Berglund) insåg att om man gjorde det skulle man raskt bli utkastad från alla fester. MEN, om man gjorde det som en karaktär som man hade skapat i underhållningssyfte, så skulle ingen kunna ifrågasätta. Efter det har karaktären Åke Ensam liksom levt sitt eget liv, alltid passionerat reagerande på människans obotliga dumhet.

ÅKE ENSAM skapades först för att ifrågasätta politisk idioti och moralisk korruption, men har på senaste tiden övergått till att representera ÅKE EKIM och En kurs i mirakler. Detta var ett lyckokast enligt honom, för de flesta av oss “normala” människor står oftast som fån och dårar inför Kursens kompromisslösa sanning. Åke kan alltså fortsätta att “skälla” på egot, fast nu med Jesus ord i ryggen. Alla är nöjda och glada och Åke trivs som fisken i vattnet. Filmerna finns på Youtube.

ÅKE EKIM

ÅKE EKIM

ÅKE EKIM
ÅKE EKIM 2  - Om uppvaknandet

ÅKE EKIM 2 - Om uppvaknandet

07:42
Spela video
Åke EKIM 1 - Hallucination

Åke EKIM 1 - Hallucination

07:09
Spela video
Författaren presenterar en första glimt ur: Jag åkte till Norge för att dö

Författaren presenterar en första glimt ur: Jag åkte till Norge för att dö

06:39
Spela video
bottom of page