top of page

Per tackar

Gary Renard

Gary.jpg
167217522_4081791888537829_6426485722567301866_n.jpg

Gary R Renard skrev en internationell bestseller som heter Bortom universum. Denna bok, som har fungerat som en väg in i Kursen för miljontals människor, blev helt förvånande mycket betydelsefull för mig. För jag hade ju själv, helt ensam och utan yttre stöd, studerat Kursen i 22 år. Men Arten och Pursah – Garys mästare – sa något väsentligt som jag aldrig kommer att glömma, vilket också var ett citat ur Kursen som jag hade valt att förbise: ”Det finns ingen värld!” Jag tackar Gary för detta, och hoppas på att träffa honom i framtiden. Han verkar som person vara lika chill över sina egna brister som jag. Jag hoppas på en sommarnatt med grill och kött och en pilsner i handen och ett långt nattligt samtal om Kursen. En situation som jag och Gary hade älskat. Kanske den dagen kommer. Jag hoppas det.

Vad skulle du göra om du satt i lugn och ro i ditt vardagsrum och ett mystiskt par plötsligt dök upp ur tomma intet för att berätta att de var “uppstigna mästare” som hade kommit för att avslöja några chockerande existentiella hemligheter och lära dig den kvalificerade förlåtelsens mirakulösa kraft?

När två sådana lärare dök upp hos Gary Renard valde han att lyssna på dem – och ställa en massa näsvisa frågor. Resultatet blev denna förbluffande bok: en otrolig redogörelse för sjutton konversationer som får tanken att svindla. De ägde rum under loppet av nästan ett decennium, förändrade författarens liv och gav världen en kompromisslös introduktion till en andlig lära som skulle komma att förändra människosläktets historia.

Du hittar Bortom universum och Gary Renards andra böcker hos:

Bokus eller Adlibris

Kenneth Wapnick

dr-kenneth-wapnick.jpg

Kenneth Wapnick är en mästare som jag älskar högt. Men jag har också bitvis fruktat honom. Det finns en djup kärlek mellan oss, och jag har mycket stor respekt för hans klartänkta och pedagogiska sinne. Enligt mig är han den störste uttolkaren av Kursen någonsin – en enorm inspirationskälla för mig. Han är emellertid så fruktansvärt kompromisslös att jag stundtals har varit rädd för honom. Jämt när han öppnar munnen så vet jag att han kommer att få mig att inse något djupt och fundamentalt om Kursens tankesystem som sätter hela mitt ego på huvudet. Jag äger fem böcker av honom, och jag älskar hans videoinspelade föreläsningar på Youtube. Men jag har alltid tagit honom i lagoma doser. För det mesta är han alltför “hard core” till och med för en gammal punkare som jag. Ändå har han som ”död” – sedan han lämnade världen – besökt mig flera gånger för att stötta mig i min undervisande gärning, och vi har haft flera ingående samtal om metafysiken i Kursen. Och till vem som helst som studerar En kurs i mirakler säger jag tveklös: ”Om Gud kallade på Jesus, så kallade Jesus på Ken.”

Kenneth skrev mer än 30 böcker och producerade över 225 ljud- och videoinspelningar av hans klasser och föreläsningar. Några verk författades med hans fru Gloria. Han hade en doktorsexamen i klinisk psykologi från Adelphi University i New York, och under sina år som terapeut integrerade han Kursens principer med sin psykoterapipraxis. Kursens psykoterapeutiska ramar var föremål för hans presentationer vid konferenser för psykoterapeuter, samt artiklar i professionella tidskrifter. Han lämnade jordelivet för gott 2013, men trots att han inte är med oss fysiskt längre så är han med oss via sina tidlösa föreläsningar på youtube

introduktion-till-en-kurs-i-mirakler.jpg

Pauline Turner

Pauline-Turner1.webp

Pauline Turner var min första “guru” och jag höll mig till henne och bara henne i flera år. Hon var min stora inkörsport till andlighet. Redan vid min andra konsultation med henne, 1991, så tog jag som andlig novis med mig fyra böcker och lade dem framför henne. Jag litade på hennes kunskap och enorma förmåga att visa vägen och frågade henne vilka av dessa böcker hon tyckte att jag skulle hålla mig till. Två var någon sorts New Age-böcker, och dem avfärdade hon genom att säga att de bara var till sjuttio procent sanna. När hon kom till Carlos Castaneda och En kurs i mirakler sa hon att jag skulle hålla mig till dem. Vid åsynen av Kursen rös hon och sa att hon knappt tordes lägga händerna på den på grund av den enorma renhet den utstrålade. Hon undervisar inte i Kursen utan i den eviga universella sanningen, och är en klockren kompass att följa. Utan henne hade jag definitivt inte varit där jag är idag. Hon driver en skola i England som heter International School of Awareness, och har skrivit många böcker, samt turnérar flitigt som föredragshållare och ledare av retreats och workshops. Hennes inriktning är att hjälpa människor till lycka och harmoni genom att få dem att känna sin egen ande och förstå den gudomliga planen. 

En bok som har betytt mycket för mig genom åren är Ways of the Cosmos i vilken hon förklarar de lagar som reglerar allt levande i detta universum. Om man får en kläm på dem så är inte livet osammanhängande och kaotiskt längre utan vi kan finna meningen med det som händer oss. Vi får tillbaka kontrollen över våra liv och vinner trygghet och lugn och tillförsikt.

ways-of-the-cosmos-1.webp

Angelina tackar

Gary & Cindy Renard

Gary&Cindy.jpg

Jag upptäckte Gary Renard's bok "Bortom Universum" av en "slump" och kände mig genast kallad att köpa den. När jag sedan läste Garys gäckande konversationer med Arten & Pursah väcktes min ande till liv och viskade: "Du är på rätt väg." 

Jag förstod att jag genast var tvungen att köpa "En kurs i mirakler", och när jag väl hade den i mina händer en månad senare förstod jag att jag äntligen hade hittat Hem. Detta var det min själ hade längtat efter i hela mitt liv: sann frihet. Tack Gary Renard för att du gick före och ledde vägen. 

Jag vill också tacka Cindy Renard, för hennes gärningar som en Guds lärare. Jag har alltid älskat par som undervisar tillsammans och Gary och Cindy utstrålar så mycket kärlek, och att de båda bara kompromisslöst följer Gud. Det tycker jag borde hyllas och jag hoppas på att få träffa dem båda en vacker dag i framtiden. Kanske jag får den turen någon gång.

Per Berglund

288676375_10159986956226411_6261003607064991890_n.jpg

Per Berglund, min älskade man, räddade mitt liv år 2021 när vi möttes för första gången. Han räddade mig från allt jag ändå inte ville vara och från ett liv som jag trodde var över. Han skänkte mig viljan att leva igen och tron på att den sanna kärleken fanns på riktigt.

Nästa år, 2022, räddade han mitt liv igen från mitt livs största trauma genom att stanna kvar och tro på mig. Han övergav mig aldrig, trots alla motgångar vi mötte.

Idag räddar han mig varje dag med sin kärlek, en kärlek som jag inte trodde var möjlig att få uppleva. En kärlek som är bortom denna värld.

Tack älskade Per, för att du kom in i mitt liv när du gjorde. Jag älskar dig av hela mitt hjärta. Jag är dig evigt tacksam.

bottom of page