top of page

JAG ÅKTE TILL NORGE FÖR ATT DÖ

En pilgrims resa mot frälsning med En kurs i mirakler

BOK_3D.png

“Denna bok innehåller mycket. Per Berglund har fångat sin resa från mörker till ljus med oöverträffad precision och klokskap, och hans upptäckter delar han fritt med läsaren. Hur ska man uppnå lycka om man inte är ärlig mot sig själv? Detta är en fråga av central betydelse i boken. I denna djupa inre självrannsakan använder Per sig av lika stora delar torr humor och självdistans som av En kurs i miraklers eviga visdomar. Han applicerar Kursen på sin praktiska situation och finner de tankar som leder honom vidare mot ljuset. Under stundom, framför allt i början, är lidandet stort, och i hans berättelse känner vi alla igen oss, vilket gör Pers drama oerhört spännande att följa. Men även när det tycks som mörkast så överger han aldrig sin tro på en mening, på något högre, och detta ljus från det högre lyser in i hans värld och hämtar honom hem.

I boken får vi möta många mirakler och ”övernaturliga” förmågor och andens direkta kommunikation med oss – och inte minst hur kärleken och förlåtelsen kan transformera våra liv och få oss att överge den förvrängda och onaturliga bild vi har gjort av oss själva. Det är i sanning ett personligt dokument om den enda rätta vägen till sann lycka – den väg vi brukar kalla den smala vägen. Det är en resa från förtvivlan och hopplöshet till det enastående och oförklarliga ljuset som vilar i accepterandet av oss själva precis som vi är; bortom alla egots menlösa kompromisser. För att komma till Himlen måste du faktiskt lämna en värld bakom dig – den värld som redan när du var barn började tryckas ner över ditt huvud av egots undervisning om världen; vad världen ville ha av dig, och vad du var tvungen att ställa upp på och acceptera för att få bli älskad och känna dig värdefull. Det finns andra förklaringar på världen och andra sätt att se på den, som inte inbegriper ett förnekande av din inre identitet. Detta övertygar oss Per om genom att demonstrera sina kloka val för oss alla, så att vi ska lära oss att välja rätt liksom honom.”

Här är ett axplock av de reaktioner boken fått:

”Jag ryser när jag läser, jag bara älskar detta!” - Gunnar Hägg

”Per är i mina ögon en mästare på att förklara så att det klickar.” - Christina Suneson

”Per, din bok har gjort ett stort avtryck i mig. Jag har läst den lite snabbt en första gång. Den är ju så spännande också. Nu håller jag på med andra läsningen.” - Johannes Ekrelius

Sneakpeak av Norgebokens innehåll:

Real People Publishing LOGO_inverted.jpg

Ges ut av bokförlaget

bottom of page