top of page

ÅKE EKIM

file0.jpg

ÅKE EKIM är en karaktär som föddes ur en idé: “Hur skulle det vara om man alltid bara sa sanningen utan att filtrera den för att inte stöta sig med folks egon?” Jag (Per Berglund) insåg att om man gjorde det skulle man raskt bli utkastad från alla fester. MEN, om man gjorde det som en karaktär som man hade skapat i underhållningssyfte, så skulle ingen kunna ifrågasätta. Efter det har karaktären Åke Ensam liksom levt sitt eget liv, alltid passionerat reagerande på människans obotliga dumhet.

ÅKE ENSAM skapades först för att ifrågasätta politisk idioti och moralisk korruption, men har på senaste tiden övergått till att representera ÅKE EKIM och En kurs i mirakler. Detta var ett lyckokast enligt honom, för de flesta av oss “normala” människor står oftast som fån och dårar inför Kursens kompromisslösa sanning. Åke kan alltså fortsätta att “skälla” på egot, fast nu med Jesus ord i ryggen. Alla är nöjda och glada och Åke trivs som fisken i vattnet. Alla filmer om Åke EKIM finns på Youtube.

Tror du att du är här i världen? Väljer du att vakna eller väljer du att fortsätta sova?

ÅKE ENSAM är uppenbarligen trött på dig! Spelar du på lotto om ditt uppvaknande, eller har du en egen vilja som inte är en slump? Tror du att "Plötsligt händer det", (uppvaknandet, alltså) - Plötsligt händer det, bara av sig självt, utan att du måste anstränga dig? Är du ett rö för vinden, eller menar du allvar? Var är din önskan? Var är din lidelse? Var är din passion? Har du en längtan och en egen vilja, eller baserar du ditt liv på löjliga känslor; på en artikel på internet; och på vad dina fåniga vänner tycker; eller baserar du din vilja på andra löjliga externa saker, som till exempel på vad folkopinionen och media säger? Stackars dig! Kanske borde du på allvar begrunda möjligheten av att du kunde välja att vakna upp - oavsett vad någon annan tycker?

Om du tror att du alltid måste vara lika skicklig som Jesus för att vara din broders frälsare så har du gravt missförstått vad En kurs i mirakler säger. Våga vara din broders frälsare! Våga själv bli frälst! Våga vara dig själv!

Är du andefattig eller inte? Har du tappat din ande? Vet du ens vad anden är? Kolla in denna video och se hur förlorad du är.

bottom of page