top of page
space music.jpg

Pers musik

Jag och Angelina gjorde denna hemsida tillsammans med Endeliss. Han sa: "Om inte Pers musik är med så går jag och lägger mig." Och vi lyssnade på mästaren. Varsågoda!

Uriel Wing

Uriel Wing är lika mycket ett projekt som ett band. Per Berglund startade det under tiden han var verksam i Merrygold, för att han ville skapa ett format där han med sina texter kunde uttrycka djupare, existentiella och andliga tankar. Låten Dichotomy handlar om att leva i paradoxen mellan världen och Himlen: Det är de två varseblivningar vi har att välja mellan. Det är Per Berglund som sjunger och spelar alla instrument.

Andra låtar av Uriel Wing som Per som upphovsman är speciellt förtjust i är:

 

Out of Replay
Been on the Moon
Paradise

Albumet URIEL WING kom ut sommaren 2022 och är Per Berglund första debutalbum med URIEL WING. Dessa låtar handlar om vikten av att följa Soningen för att frälsa själen. Att se till det högre syftet och följa det kompromisslöst. 

Pers favoritlåt är utan tvekan Into The Far Away.

Vill ni höra mer av Uriel Wing, sök på SoundCloud.com 

Alla låtarna planeras för release på Spotify, iTunes och Amazon music sommaren 2024.

Merrygold

Merrygold är ett malmöbaserat rockband som var aktivt mellan 2001 och 2007. De släppte endast ett album, med namnet Choking on the Fat Cream. Per Berglund var låtskrivare, gitarrist, bakgrundssångare och drivande motor.

In My Shoes handlar om den djupa motivationen att för personlig del gå igenom Soningen: vi vill rädda vår broder tillsammans med oss själva. Det är Mia Löfgren som sjunger. Per Berglund spelar kompgitarr och körar.

 

Fler låtar som Per skrev för Merrygold finner du på SoundCloud, de kommer också till Spotify inom kort. Texterna till låtarna finner du på lyrics.com.

Åke Ensam

åke.png

ÅKE ENSAM är Per Berglunds alter ego. Åke Ensam dök upp redan 1993 och uttryckte djupa andliga insikter som Per hade fått ur sitt möte med En kurs i mirakler. 2014 vaknade Åke Ensam till liv igen som Per Berglunds protest mot vansinnigheter i samhället. 

Låten Karma uttrycker en insikt i hur lätt man kan förstöra allt som är väsentligt i livet, bara för att man uppenbarligen är född som en idiot. Denna insikt gör dock inte situationen bättre, snarare värre. Typ. Det är Per Berglund som sjunger och spelar alla instrument.

Angelinas favoritlåt är utan tvekan "Alltid". 

Spellistor

Jag är övertygad om att musik kan förändra världen. Faktum är att den redan har gjort det. Musik är ett av de helande verktyg som syddes in i Guds plan för Sonens frälsning. Att därför ha en hemsida som presenterar Endeliss och mig, men som inte innehåller musik, vore en miss; för jag är ju musiker och vill sprida musikens helande kraft, då den har hjälpt mig så oerhört mycket på min väg. Musiken kan göra så mycket för oss. Den kan inspirera oss och få oss att längta. Den kan elda upp oss och få oss att dansa och sjunga. Den kan få oss glada och lyckliga så att vi nästan lättar från marken. Den kan få oss i extas, men den kan också lugna oss och hjälpa oss att vända oss inåt. Den kan visa oss vägen till den Inre Rösten, och den kan få oss att gråta de tårar som måste ut. Efter det kan musiken sedan trösta oss, ge oss näring och få oss att hoppas, så att vi kan resa oss starkare och mer levande och fortsätta vår resa. Den renar oss och lyfter oss och ger oss styrka. Den får oss att känna mer, och till och med att minnas mer – minnen kommer upp till tonerna av musik, och vi blir faktiskt mer intelligenta av den. Ja, musikens kraft går inte att överskatta. Dess makt är enorm. Här är några trevliga spellistor på Spotify som ni kan lyssna på.

BEETHOVEN IN NORWAY

Detta är en spellista som grundar sig på den musik av Beethoven som omnämns i min bok Jag åkte till Norge för att dö. Musiken i spellistan presenteras i den ordning som den dyker upp i boken, och den är skapad för alla läsare som blir nyfikna på den musik jag nämner. 

CLASSICAL RELAXATION

Listan är vad den säger. Den syftar till att få dig att slappna av till klassisk musik – sådan som du kanske redan känner och älskar men saknar ett namn på – och samtidigt vill musiken ge dig förnyad energi och inspiration, så att du kan gå ut i världen och göra en skillnad.

MORNING DEW

Denna lista skapade jag för att kunna njuta av lugn klassisk musik att vakna till och få mig redo att ta mig an världen. 

HARVESTING SPIRIT

Denna lista skapade jag och Angelina tillsammans för att förena himmel och jord. Den syftar till att inspirera och skänka glädje. Vi lyssnar själva på den konstant och den bara växer och växer och är en "work in progress". 

bottom of page