top of page

VÄLKOMMEN TILL VÅR BLOG


Något imponerande har hänt som sällan skådats. Per Berglund har lyckats “ladda ned” 12 låtar uppifrån genom gudomlig inspiration – på bara tre dagar. Här skriver han ner noterna till låten “Idiot” som ska vara med på albumet “Han åkte till Norge för att dö.”

Låtarnas texter behandlar ämnen som finns i boken, vilket ger en annan och väldigt intressant touch och synvinkel.

Han kör emellertid samma recept här som i boken: man skrattar och gråter om vartannat när man hör hans låtar. Fråga mig som har hört dem!

Mina favoriter är: “Ack, glada de dagar” – “Se hur skönt havet lyser” & “En dag hon kommer”. Håll utkik efter albumets release, beräknad till 2024. Den som väntar på något gott…

Boken i musikform alltså!

6 visningar0 kommentarer

Det blev en härlig och framgångsrik kväll när jag hade boksläpp av Norgeboken. Jag sålde naturligtvis böcker till mina vänner, men det dök också upp andra nyfikna som hade hört mig läsa ur boken och tala om den. Jag passade också på att underhålla med min musik och framförde en för kvällen specialskriven sång med den fyndiga men inte överraskande titeln Han åkte till Norge för att dö. Publiken tyckte den var så bra att de jämte boken även ville köpa låten, men det gick inte tyvärr var jag tvungen att meddela dem: “Den finns ännu bara i mitt huvud.” Då ville de höra den ytterligare en gång. Sedan bad de mig att läsa ur boken en gång till. Ja, som sagt: Kvällen blev en succé. Och jag insåg snart att jag ju kunde utvidga detta koncept. Jag kunde ju dra ut på turné i landet under vilken jag läste ur boken och uppträdde med sånger skrivna till teman ur den. Hm?! Det tåldes att tänkas på mer än en gång.

4 visningar0 kommentarer
bottom of page